Nog niet aangemeld voor het Food Law Event? 5 redenen om te komen

Nog niet aangemeld voor het Food Law Event? 5 redenen om te komen
Food Law Event 2024 - Beeld: Koos Groenewold

Op dinsdag 10 juni vindt het Food Law Event plaats in DeFabrique in Utrecht. Velen hebben zich al aangemeld. Heb jij je nog niet aangemeld? In dit artikel 5 redenen waarom je het Food Law Event niet mag missen op een rij.

Welke wetswijzigingen gaan de voedingsindustrie de komende jaren vormgeven? Hoe gaat FrieslandCampina om met duurzaamheidswetten zoals de EUDR, PPWR, CSRD en CSDDD? En hoe ga je als producent om met de wettelijke eisen rondom acrylamide? Hoe gaat de handhaving van duurzaamheidsclaims door de ACM eruitzien? Hoe ga je als bedrijf om met wetgeving voor export buiten de EU? En wat is de huidige stand van zaken rondom voedselcontactmaterialen? Deze en veel meer vragen worden tijdens het Food Law Event op 10 juni beantwoord.

Belangrijke redenen om het Food Law Event te bezoeken

Het Food Law Event is hét event op het gebied van levensmiddelenwetgeving. 5 redenen waarom je dit event niet mag missen:

  1. Je krijgt alle informatie over actuele onderwerpen in levensmiddelenwetgeving, zoals duurzaamheidwetgeving, Europese wetgeving, acrylamide, duurzaamheidsclaims, traceerbaarheid, exporteren buiten de EU, voedselcontactmaterialen en nog veel meer
  2. Je hoort ervaringen vanuit verschillende producenten zoals FrieslandCampina, Mosa Meat, Vivici, Go-Tan, Hanos, Zalmhuys Group en Cloetta
  3. De NVWA geeft verdere toelichting over de onderwerpen acrylamide en allergenen
  4. Gelegenheid om vragen te stellen aan producenten, advocaten, ACM en de NVWA
  5. De mogelijkheid om te netwerken met ongeveer 300 collega’s uit jouw vakgebied

Onderwerpen en sprekers

Hieronder een kort overzicht van enkele onderwerpen op het programma:

  • Europese wetgeving
  • Duurzaamheidswetgeving
  • Acrylamide
  • Handhaving duurzaamheidsclaims
  • Exporteren buiten de EU
  • Voedselcontactmaterialen
  • Houdbaarheidsdata en technologie

En enkele sprekers die op de dag aanwezig zijn:

  • Bo Dohmen, Senior Manager nutrition & health bij FoodDrinkEurope
  • Sanne Dekker (PhD), Public Affairs EU Sustainability bij FrieslandCampina
  • Els Biesta-Peters - Coördinerend specialistisch inspecteur NVWA
  • Willemien Steketee - Medewerker toezicht en jurist bij de ACM
  • Marcel Wubbolts - CTO van Vivici
  • Aileen Jones - manager duurzaamheid bij Hanos
  • Alexandra Kolesnikova - Regulatory Affairs Manager bij Cloetta
  • Wieke van der Vossen - Expert Voedselveiligheid & Projectleider Levensmiddelendatabank bij Voedingscentrum
  • Frans van Dongen, Director international affairs bij COV (1990 – 2024)

Aanmelden

Wil je bij het Food Law Event aanwezig zijn en de genoemde presentaties bijwonen? Bekijk dan nu het programma en meld je aan.   

Bekijk het volledige programma 

Meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Hypes, trends en innovaties: dit was de PLMA 2025
  2. Voor abonneesNieuwe hepatitis A-uitbraak, maar de bron is onbekend
  3. Voor abonnees10 tips: hoe een hybride bietenburger je leert om een product te ontwikkelen zonder 'gedoe' in je fabriek
  4. Europa zet in op makkelijker grensoverschrijdend inkopen supers
  5. Pluimveeverwerkers: Mercosur-deal molt transitie naar diervriendelijke veehouderij
  6. Voedingscentrum moet fors inkrimpen; voedselveiligheid blijft
  7. Tarwe en favaboon naast elkaar op één veld? Biodiversiteit vraagt meer flexibiliteit van voedselverwerker
  8. EFSA: 'Gezondheidsrisico's pesticiden in voeding zijn laag'
  9. Voor abonneesListeria-uitbraak door supplementshakes eindigt met 14 doden
  10. Lubach maakt korte metten met proteïnehype: 'fabrikanten slaan munt uit eiwitclaims
  1. Startup maakt bier met insecten: 'Het vies vinden van insecten leeft 100% tussen de oren'
  2. Bakkerszout 2.0 staat klaar, nu nog groen licht uit Den Haag
  3. Voor abonneesEU verscherpt invriesregels tonijn om fraude en voedselvergiftiging tegen te gaan
  4. Voor abonneesLaag MOAH-gehalte in palmolie? SD Guthrie doet dat zo
  5. Voor abonneesLangdurig onderzoek naar Listeria-uitbraak eindelijk afgerond: 86 producten teruggeroepen
  6. HAK licht toe: recall vanwege rubberdeeltjes ook in Canada
  7. Kan magnesiumchloride het nieuwe wapen worden in de zoutverlaging?
  8. Voor abonneesWebinar terugkijken: Ontbossingswetgeving (EUDR), zo bereid je je als foodbedrijf goed voor
  9. Voor abonneesMeer plantaardig in restaurants? Met deze producten kunnen foodbedrijven scoren zegt Proveg