Hoe bruiner de biefstuk, hoe lager de koopbereidheid. Is klant te...
In de strijd tegen voedselverspilling lijkt er soms minder aandacht te zijn voor vlees, vindt Dr. Annika Thies van het Duitse Thünen Institute for...
In de strijd tegen voedselverspilling lijkt er soms minder aandacht te zijn voor vlees, vindt Dr. Annika Thies van het Duitse Thünen Institute for...
Vroeger werd vooral vlees gezien als product met een verhoogd voedselveiligheidsrisico. Tegenwoordig zijn er juist steeds meer...
Er is een nieuw type absorbtiepad op de markt voor onderin vleesschaaltjes dat onaangename geurtjes en voedselverspilling tegengaat. Vleesproducenten...
Afgelopen zaterdag op zondagnacht ontstond er een zeer grote brand bij voedselproductiebedrijf Tyson Foods in Oosterwolde. De brand verwoestte een...
Binnenkort is het proeven van kweekvlees in Nederland mogelijk. De eerste proeverijen met 'cultured meat' zullen waarschijnlijk in de herfst plaats...
Na een grote uitbraak van listeriose in Denemarken in 2014, besloten de Deense autoriteiten om een communicatiecampagne te voeren teneinde het risico...
In Groot-Brittannië vond van 2020 tot half november 2022 een uitbraak plaats, vermoedelijk door met Listeria monocytogenes besmette gerookte zalm....
Onderzoek van de Franse autoriteit voor voedselveiligheid ANSES laat zien dat het eten van vleeswaren kan leiden tot darmkanker. Er komt in Frankrijk...
Foodwatch start een rechtszaak tegen de Nederlandse staat. De organisatie vindt dat de overheid onvoldoende in staat is om duidelijk te maken waar...
De ambachtelijke varkensvleesverwerker Breydel heeft zich, net als vele andere honderden Vlaamse voedingsbedrijven, aangesloten bij het project...