Europese Commissie over Farm to Fork: 'De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is urgent'

Europese Commissie over Farm to Fork: 'De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is urgent'
Tijdens het Food Law Event vertelt Isabelle Rollier van de Europese Commissie over de laatste stand van zaken rondom de Farm to Fork strategie

Er wordt al langere tijd gesproken over de Farm to Fork strategie vanuit Europa. Maar wat is de huidige status van deze strategie? Wat komt er op de voedingsindustrie af? En hoe kunnen producenten hiermee omgaan? Isabelle Rollier, onderdeel van het Farm to Fork team bij de Europese Commissie, vertelt over de laatste stand van zaken tijdens het Food Law Event.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.

Actuele onderwerpen

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 6 juni. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals de ISO norm plantaardig, veranderingen in Verordening 1169/2011, duurzame verpakkingen, contaminanten, NVWA Handboek additieven, duurzaamheidsclaims, novel foods, etikettering, due diligence en allergenen.

Stand van zaken Farm to Fork

De Farm to Fork strategie is al langere tijd een veelbesproken onderwerp binnen de voedingsmiddelenwetgeving. Want hoe gaat de invulling van deze strategie er precies uitzien? Wat is de huidige stand van zaken? En wat kunnen we de komende tijd nog verwachten op het gebied van deze strategie? Isabelle Rollier is policy officer in het Farm to Fork team bij de Europese Commissie, DG Health and Food Safety. Zij geeft tijdens het Food Law Event een overzicht van de laatste stand van zaken rondom de Europese strategie.

Europees duurzaam voedselsysteem

Isabelle Rollier zal overzichtelijk bepaalde onderwerpen rondom de strategie behandelen. Wat is het laatste nieuws rondom de EU Code of Conduct on responsible food business and marketing practices? Er is daarnaast een nieuwe raamwerkwetgeving onderweg omtrent een Europees duurzaam voedselsysteem. Wat kunnen voedselproducenten verwachten? Wat betekent dit voor producenten? En wat is er tot slot nieuw op het vlak van voedselverspilling? “De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is urgent, voor onze planeet én voor onze kinderen”, zegt Rollier over het belang van de strategie.

Spreker

Isabelle Rollier is policy officer in het Farm to Fork team bij de Europese Commissie, DG Health and Food Safety. In haar rol is ze nauw betrokken bij de opzet en implementatie van de Farm to Fork strategie. Bekijk het LinkedIn profiel van Isabelle Rollier.

Bekijk hier het hele programma en meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Werken met reststromen: zo zit het met de wetgeving

Werken met reststromen: zo zit het met de wetgeving

Steeds meer producenten stappen in het verwerken van reststromen. Zowel eigen reststromen als die van andere bedrijven dienen steeds vaker als...

Beeld: Shutterstock

Consumentenbond over Nutri-Score: 'Producenten moeten het logo niet...

De Nutri-Score is inmiddels in Nederland het goedgekeurde voedselkeuzelogo. Vanuit de voedingsindustrie klinken zowel positieve als negatieve...

Food Law Event 2024: van NVWA-inspectie en claims tot plantaardige benamingen en harmonisatie

Food Law Event 2024: van NVWA-inspectie en claims tot plantaardige...

Waar vormt Europese wetgeving een rem voor transitie en innovatie en waar liggen de kansen? Wat zijn de speerpunten van het VWS op gebied van...

Europese harmonisatie probiotica-claim mogelijk? Dit is de laatste stand van zaken

Europese harmonisatie probiotica-claim mogelijk? Dit is de laatste...

De International Probiotics Association Europe (IPA Europe) roept op tot geharmoniseerd gebruik van de claim 'probiotica' in de Europese Unie. Over...

Beeld: Shutterstock

Herkomstetikettering en benamingen plantaardige alternatieven: dit is...

Hoewel herkomstetikettering in de luwte lijkt te liggen is het zeker niet minder belangrijk. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? En wat mag er...

Beeld: Shutterstock

Italië vervolgt strijd tegen Nutri-Score door voorstel wijziging...

In Italië stelt de partij van Giorgia Meloni een aanpassing in de grondwet voor. Het land wil in de grondwet opnemen dat 'de Republiek gezonde...

Beeld: Shutterstock

Zorgt omzeiling suikertaks voor nieuwe vormgeving wet? 'Op dit moment...

Producent Riedel introduceerde recent Appelsientje Fruitdrink met een vleugje zuivel. Door het toevoegen van de zuivel hoeft de producent geen...

Een eigen logo op je etiket: hier moet je op letten

Een eigen logo op je etiket: hier moet je op letten

De uitdrukking 'een beeld zegt meer dan duizend woorden' is er niet voor niets. Het gebruik van logo's kan consumenten snel informeren over...