Voedselveiligheidscultuur
Collectie bijgewerkt op 23-11-2023
Het is al enige tijd bekend dat een voedselveiligheidscultuur essentieel is om levensmiddelenproductie veilig uit te voeren om veilige levensmiddelen te hebben. In deze collectie nuttige handreikingen om dit te implementeren. Mis je iets in deze collectie of kun je iets toevoegen, laat het de redactie van VMT weten via redactie.vmt@vmnmedia.nl
Algemeen
- Podcast: een goede Food Safety Culture begint met een integere kwaliteitsmanager
- Tips: 8 aanbevelingen voor een betere voedselveiligheidscultuur
- Onderzoek: voedselveiligheid begint bij positieve bedrijfscultuur
- Visie: deze 5 punten bepalen de Food Safety Culture
- Column: onethische cultuur in relatie tot fraude
Borging in organisatie
- 5 tips van QA'ers voor goede implementatie van de voedselveiligheidscultuur
- 6 tips over Food Safety Culture: 'Zonder commitment van management ben je nergens'
- Overzicht: dit zeggen de standaarden over voedselveiligheidscultuur
- Checklist: 4 factoren die cruciaal zijn bij cultuurverandering
- Lezing: zo borg je een sterke voedselveiligheidscultuur
- Onderzoek: meetbaar maken cultuur niet makkelijk
- Column: kwaliteitsstandaarden kennen combineren met leidinggeven
- Onderzoek: tool meet menselijk factor voedselveiligheid
In de praktijk
- Dit eisen verschillende certificeringen qua voedselveiligheidscultuur
- Diverse QA'ers over voedselveiligheidscultuur tijdens audits
- Mondelez: in zes stappen
- Heineken: zo engage je personeel
- Compaxo: verankering van bedrijfscultuur
- OFI: bewustzijn als rode draad door organisatie
- 10 issues die jonge QA-ers zien in de praktijk
- Chipotle: restaurantketen zorgt niet voor een voedselveiligheidscultuur