Suikerreductie
Collectie bijgewerkt op 27-02-2025
Suikerreductie is een belangrijk onderwerp voor de consument en dus voor de voedingsmiddelenindustrie. Wat is mogelijk en wat doen anderen? Mis je iets in deze collectie of kun je iets toevoegen, laat het de redactie van VMT weten via redactie.vmt@vmnmedia.nl
Ingrediënt: Alternatieven voor suiker
- Cambya: nieuwe plantaardige suikervervanger op de zoetstofmarkt
- Gratis whitepaper: Suikerreductie hoeft niet altijd met zoetstoffen: 7 andere ingrediënten en methodes om suiker te reduceren
- Novel eiwit kan zoete smaak van suiker vervangen
- Allulose kan deel van de suiker in fruitdrank vervangen
- Ontwikkelingen in stevia: niet alleen meer reb A en niet alleen meer extractie
- On Topic: Suikeralternatief stevia in ontwikkeling
Proces: methodes om suiker te reduceren
- Video: Met digitale tools sneller herformuleren (met demo)
- Minder zoete broodjes bakken lastig, maar oplosbaar
- 7 strategieën om suiker te reduceren: van blending tot kunstmatige intelligentie
- Sap kan minder zoet door nieuwe scheidingstechnologie
- Is ‘geur’ de nieuwe suikervervanger? Zo zet deze startup geur om in smaak
Product: suikerreductie in de praktijk
- Startup bouwt fabriek voor suikervrije, plasticvrije lolly: 'We willen de Tony's Chocolonely van snoep worden'
- Ritchie lanceert 99,99% natuurlijke Belgische cola zero sugar (+video)
- Chocolade zonder suiker? Een Amerikaanse suikerproducent investeert in suikervervangers
- Suikervrij, caloriearm, lekker zonder zoetstoffen én betaalbaar? Cloetta zoekt naar heilige graal in snoep
- Minder suiker, meer cacao en kort label: Barry Callebaut terug naar tekentafel voor tweede generatie chocolade
- Suikerarm en koolhydraatvrij: innovaties spotten op Free From-beurs
- Glutenvrij, suikervrij en veganistisch: 9 spelers die innovatie brengen in de bakkerij