Energietransitie en waterbesparing
Collectie bijgewerkt op 27-02-2025
Energietransitie en waterbesparing zijn allang belangrijke thema's voor voedselproducerende bedrijven. En met de urgentie van klimaatverandering al helemaal. In deze collectie vind je een aantal praktijkverhalen en interviews met experts. Mis je iets in deze collectie of kun je iets toevoegen, laat het de redactie van VMT weten via redactie.vmt@vmnmedia.nl
Praktijkverhalen
- Eigen water eerst: meerwaarde creëren met eigen afvalwaterzuivering
- Upgrade koeltoren Greenyard bespaart 50 miljoen liter water
- Aardappelen wassen met aardappelwater
- Slimme energie-integratie maakt winning inuline uit cichoreiwortel energiezuinig
- Innovatieve stoomketel helpt Alpro bij reductie CO2-emissies
- 'We moeten energietransitie versnellen, juist nu'
- Wageningse studenten helpen Kraft Heinz met energiebesparing
- Met diepgaande analyse van brouwproces bespaart Bavaria 15% energie
- Innocent pronkt met fabriek Europoort: 'controle over iedere stap in het energieproces'
- FrieslandCampina: 'In 2050 willen we volledig fossielvrij produceren'
Hoe met droogte om te gaan
Wat zeggen experts?
- Expertpanel: Wat kunnen voedingsbedr?ven verbeteren om meer water te besparen?
- Sproeidrogen kan energiezuiniger
- 'Combineer elektrificatie met efficiënt proces'
- Waterexpert Bilfinger Tebodin: 'Industrie voelt urgentie watertekort nog niet'
- Vriesdrogen minder energieslurpend: interessanter voor meer ingrediënten?